Ik heb graag wat te kiezen

AT5 is weer volop in de aandacht van de gemeenteraad en de pers gekomen. Naast de campagne ‘Vrienden van’ (waar onze burgemeester ook lid van is geworden) is er in het openbaar weer discussie over een besluit dat in december 2010 al is aangenomen door de raad. De basis van dit amendement van Ruigrok / Moorman is dat AT5 twee jaar geld krijgt van de gemeente om uit het financiële slop te komen zodat er in 2012 een competitie kan plaatsvinden waar meer partijen aan mee kunnen doen. AT5 heeft aangegeven eerder (financiële) duidelijkheid te willen omdat er nu aantrekkelijke kansen zijn om samen te werken. Ik heb geen bezwaar tegen eerder duidelijkheid verschaffen zolang we dan ook eerder kunnen kiezen uit verschillende aanbieders.

Op dit moment is er een ‘belangstellingsregistratie’; iedere partij die er voor voelt om Amsterdams nieuws te verzorgen kan dit aangeven. Het is nog geen officieel Request for Proposal (RFP) maar een indicatie van het aantal spelers dat interesse heeft.

Evelien van Roemburg (GroenLinks) en ik een ingezonden brief gestuurd naar het Parool. Deze brief heeft alweer tot interessante reacties geleid.

Geef een reactie