Beeld van de Koning

In 2013 diende ik een voorstel in om een wedstrijd uit te schrijven voor een nieuwe beeltenis van de Koning. De winnaar werd uiteindelijk Marjolein Rothman. 

Een nieuwe koning, betekent een nieuw borstbeeld voor de Amsterdamse Raadzaal. Op initiatief van VVD-raadslid Marja Ruigrok organiseerde het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) daarom een ontwerpwedstrijd voor beeldend kunstenaars uit Amsterdam. Dit leverde in totaal 34 ontwerpen op, waarvan woensdag 11 december drie genomineerden bekend zijn gemaakt. Dit gebeurde tijdens een oranje ontbijt in de Amsterdamse Raadzaal. Vanaf nu kan iedereen online stemmen op zijn of haar favoriet. Het winnende ontwerp krijgt een plaats in de Amsterdamse Raadzaal. Lees hier het artikel in Echo. En lees hier mijn voorstel.

Geef een reactie