Soho House is een verrijking voor Amsterdam

De Amsterdamse VVD is voorstander van de vestiging van Soho House in de stad. De komst van het hotel versterkt de reputatie van Amsterdam als een aantrekkelijke internationale vestigingsplaats voor de creatieve sector en draagt bij aan werkgelegenheid.

Wat VVD Amsterdam betreft worden dergelijke unieke concepten met open armen ontvangen. Gemeenteraadslid Maurice Piek: “Kleinschalige, kwalitatief hoogwaardige gelegenheden met een internationale uitstraling zoals Soho House zijn meer dan welkom in de stad. Ze leveren directe werkgelegenheid, zorgen voor meer toerisme en trekken  binnen –en buitenlandse bedrijven aan. Door het weren van Soho House lopen Amsterdammers een hoop banen mis.”

Soho House, een besloten sociëteit gericht op creatievelingen met faciliteiten zoals vergaderruimtes, een bibliotheek en een restaurant en – in het geval van Amsterdam- 38 hotelkamers, is al sinds 2007 op zoek naar geschikte locatie in het Amsterdamse centrum. VVD-lijsttrekker in stadsdeel Centrum Raphaël van Kraaij: “Wij verwachten  dat de overlast gezien het aantal kamers en het beoogde publiek laag zal zijn. In New York en Berlijn wordt de aanwezigheid van een filiaal van Soho House na aanvankelijke bewonersprotesten nu juist beschouwd als een verrijking voor de buurt. Bij vergelijkbare initiatieven in Amsterdam bleek ook dat er uiteindelijk geen reden was voor vrees bij de bewoners.”

Momenteel telt Soho House naast vijf vestigingen in Londen, filialen in Berlijn, New York, Miami, Toronto en West Hollywood. Gemeenteraadslid Daniel van der Ree: “De concurrentie is moordend. Grote Europese steden stellen zich spontaan kandidaat om Soho House binnen te kunnen halen. De VVD roept daarom het Amsterdamse stadsbestuur en het bestuur van stadsdeel Centrum op alles op alles te zetten om de komst van Soho House naar Amsterdam veilig te stellen.”

Geef een reactie