VVD motie opent deur Kuyt

Door tussenkomst van VVD Centrum mag Patisserie Kuyt eindelijk een tussendeur bouwen in de winkel. Hierdoor komt er een einde aan een 8 jaar durende strijd tussen stadsdeel Centrum en de banketbakker.

Hans Mensink, VVD-deelraadslid in Centrum: “De VVD wil gewaardeerde ondernemers behouden in de binnenstad. Zij worden echter te vaak gedwarsboomd door het stadsdeel. We zijn blij dat we met onze motie een einde kunnen maken aan het gesteggel.”

De ondernemer aan de Utrechtsestraat wil al sinds 2006 naast de patisserie gelegenheid bieden aan klanten om een kopje koffie te gebruiken en een keuze te maken uit het uitgebreide assortiment heerlijke taartjes. Hiervoor is een tussendeur tussen de twee panden nodig, zodat klanten niet door weer en wind buitenom van de ene naar de andere zaak hoeven te lopen. Stadsdeel Centrum verhinderde echter deze plannen en wilde geen vergunning verlenen op basis van een later vastgesteld – strenger – bestemmingsplan.

VVD-raadslid Marja Ruigrok: “Patisserie Kuyt is de zoveelste ondernemer die dreigde vast te lopen in de regelzucht van stadsdeel Centrum. VVD Amsterdam wil dat de gemeente met ondernemers meedenkt over wat wel kan in plaats van alleen maar te zeggen wat niet mag. Dat vraagt om maatwerk, met af en toe een uitzondering.”

De motie een initiatief van VVD deelraadslid Olga de Meij en mede ingediend door de SP, werd bijna unaniem aangenomen. Eén raadslid van GroenLinks stemde tegen.

Geef een reactie