Amsterdam als Goed doel uitgewerkt in Fonds Oost

Met een druk op de knop doneerde VVD-raadslid Marja Ruigrok het eerste geldbedrag aan het Fonds voor Oost en was de concrete uitwerking van haar voorstel ‘Amsterdam als Goed Doel’ een feit. Marja Ruigrok: “In tijden waarin er gepleit wordt voor meer private initiatieven en het genereren van eigen inkomsten door culturele instellingen vindt VVD Amsterdam dat de gemeente hierin trendsetter moet zijn. Het Fonds voor Oost is een mooi begin.”

Het fonds voor en door bewoners van Amsterdam Oost is opgezet om leefbaarheid in de eigen buurt te verbeteren en is een fonds voor buurtgerichte nalatenschappen en donaties. Aandachtsgebieden zijn cultuur, welzijn, natuur en milieu, werkgelegenheid en ondernemerschap.

“Ik ben voorstander van laagdrempeligheid en keuze. Daarom is verscheidenheid in de grootte van de gift en het uiteindelijke doel belangrijk. Iedere Amsterdammer moet kunnen bijdragen aan zijn of haar Amsterdam”, aldus Ruigrok.

Klik hier voor de website van het Fonds voor Oost, hier voor een verslag van de lancering op IJburg TV. En hier voor mijn voorstel uit 2010 (!).

Fonds Oost

Geef een reactie