Creatief Ondernemerschap werkt

Vandaag bespraken we in de commissie Werk en Economie het initiatiefvoorstel van Marianne Poot en mijzelf “Banen in de creatieve sector”.

Ik ben enorm blij met de uitkomsten van het onderzoek dat op ons verzoek is uitgevoerd. Er blijkt inderdaad behoefte aan coaching, ondersteuning en expositieruimte bij ondernemers in de fashion, design en architectuur. En als liberaal word ik dan alleen maar blij dat een private partij op deze behoefte inspeelt. Er wordt samen met verschillende partijen in de stad meer aandacht gegeven aan ondernemerschap in opleidingen en aan stageplekken. Ook daar ben ik blij mee, want daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Verder kijk ik uit naar de creatieve oplossingen die ingediend zullen worden in de tender naar grootstedelijke vraagstukken.

Een mooie manier om creatief ondernemerschap tot uiting te brengen en schaalbare bedrijven te starten die weer banen en opdrachten zullen creëren. Tot slot hoop ik op concrete stappen om tot betere doorstroming te komen in broedplaatsen.

Een prima uitwerking van ons initiatief en bewijs dat creatief ondernemerschap werkt!

Samira catwalk

Geef een reactie