Raad stemt in met VVD/D66 voorstel flexibel winkeltijden

Tijdens de raadsvergadering van 20 januari jl. is het VVD en D66 voorstel om een pilot met flexibele openingstijden te starten aangenomen. VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Wij zien heel veel mogelijkheden in de verruiming van de openingstijden voor winkels. ‘Niet omdat het moet maar omdat het kan’; vanaf nu kunnen Amsterdammers ook buiten de reguliere tijden hun haar laten knippen, een ontbijtje halen bij een bakkerszaak of een paar schoenen kopen.”

“Ondernemers kunnen in samenspraak met bewoners uitstekend zelf bepalen of langer open blijven mogelijk is. Bovendien vindt er een evaluatie plaats om te kijken of de pilot een positief effect heeft”, aldus Ruigrok.

De proef vindt plaats in het centrum, met uitzondering van het wallengebied, start komend voorjaar en duurt twee jaar.

Lees hier de berichtgeving op AT5.nl, hier op rtlnieuws.nl en hier op nrc.nl.

Marja Ruigrok

Over Marja Ruigrok

Connector en ondernemer. Oprichter en partner van marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel, voormalig fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD, bestuurder, commissaris, raad van toezicht, kwartiermaker en ambassadeur van diverse organisaties, spreker, investeerder en mentor voor (impact) ondernemers. 

Geef een reactie