JOVD Congres 2016

Op het JOVD congres in 2016 mocht ik bij diverse sessies optreden als gespreksleider. Dit begon al bij de presentatie van ons alles Frits Bolkestein, die de jonge VVD-ers een blik op het ware liberalisme gunde.

Ondernemers en de overheid: over haat en liefde

Belemmert de overheid ondernemers, of creëert het juist kansen voor dezelfde ondernemers?

Moet de overheid zich wel bemoeien met het beleid van bedrijven en in hoeverre doet ze dat? Soms gaat het hand in hand, soms vechten ze elkaar de tent uit. Mark Hillen, oprichter Social Enterprise NL en Arno Inen, Libertarische Partij gaan met elkaar in discussie.

How to be disruptive?

Deze sessie had als kernthema innovatie. Hoe zorg je voor authenticiteit, vernieuwing, originaliteit en bestendigheid? Steeds meer markten worden opgeschud met vernieuwingen, denk aan Uber in de taximarkt, Blendle in de krantenmarkt en Tesla in de automarkt. Hoi zorg je als ondernemer dat je innovatief en vernieuwend bent? Oscar Kneppers, serial enterpreneur van Emerce, Bright en Rockstart en Joost Calaars van Owello geven aan hoe zij het hebben gedaan.

Beeldverslag

Aan de slag als moderator.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie