Voorzitter RvT Jongeren Cultuurfonds

Soms is het wel lekker om een beetje vooruit te werken…. Per juni 2018 mag ik de functie van voorzitter van de Raad van Toezicht van het Amsterdamse Jongeren Cultuurfonds op me nemen. 

En dat is extra leuk omdat ik in 2012 al samen met Evelien van Roemburg en Jan Paternotte geld vrij heb gemaakt voor dit mooie fonds. Als ‘mede-architect” 😉 van het coalitieakkoord heb ik me samen met Eric van der Burg hard gemaakt voor een structurele bijdrage aan het jeugd sportfonds en het jongeren cultuurfonds. En bovendien is Hanneke van Wees een enthousiastste en bevlogen directeur. Redenen genoeg om ja te zeggen tegen deze toekomstige functie dus!

Dansen, muziek maken of toneelspelen, dat wil toch ieder kind! Helaas is dat niet voor alle kinderen mogelijk omdat hun ouders hier niet genoeg geld voor hebben. Het Jongerencultuurfonds betaalt het lesgeld.

Jongerencultuurfonds
Het Jongerencultuurfonds Amsterdam geeft deze kinderen een kans. Ontwikkeling van talent moet immers voor alle kinderen mogelijk zijn. Het Jongerencultuurfonds richt zich specifiek op Amsterdamse jongeren tussen de 4 en 18 jaar.

Jaarlijks helpt het Jongerencultuurfonds meer dan 1700 kinderen. Het Jongerencultuurfonds betaalt de contributie / het lesgeld voor één culturele activiteit per jaar. Voor alle aanvragen geldt dat de ouders niet genoeg geld hebben om de gewenste culturele activiteit zelf te betalen.

Geef een reactie