Ambassadeur Participatiecertificaat

Sinds kort ben ik ambassadeur van het participatiecertificaat. Al enige tijd wordt er gewerkt aan de cultuuromslag zodat het normaal wordt voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Door met elkaar verantwoordelijkheid te nemen, geeft het participatiecertificaat hier invulling aan op een manier die voor iedereen positief is.

Participatie Certificaat is een investering om iemand met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. Een certificaat is concreet verbonden aan een plaatsing, aan een persoon. Het beschikbare budget (€3.500,-) per certificaat kan worden besteed aan o.a. een extra cursus voor de kandidaat, aanpassingen op de werkplek en extra begeleiding voor zowel kandidaat als werknemers.
Het geeft kandidaten net dat ene steuntje om een plaatsing mogelijk te maken. Wil je ook een certificaat geven? Laat dat dan weten!

Ik bevind me als ambassadeur in goed gezelschap: Lineke Rijxman, Louis van Gaal, Alexander Rinnooy Kan, Arko van Brakel, Desirée Curfs en Mirjam Sterk

Mijn quote op de site luidt:

“Naast inkomen, levert werk een bijdrage aan zelfstandigheid, zelfvertrouwen en het goede gevoel iets bij te dragen. Daarom is dit zo’n zinvol initiatief. En het spreekt me aan dat ondernemers elkaar onderling een handje helpen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Dat is hoopvol.”

Marja Ruigrok startte op haar vijfentwintigste marktonderzoekbureau Ruigrok NetPanel vanuit de gedachte dat gezond ondernemerschap betekent dat je meer verdient dan je uitgeeft, dat je blije medewerkers hebt en loyale klanten. “Als je niet kan delen, kan je ook niet vermenigvuldigen” is het motto en Marja’s aanpak bestaat dan ook uit delen, inspiratie, motivatie, netwerken, niet bang zijn, experimenteren, dwarsverbanden leggen, samen hard werken en hard plezier maken.

Daarnaast is Marja vanaf 2010 gemeenteraadslid in Amsterdam. Sinds 2014 leidt ze de fractie van de VVD. Naast ambassadeur van Participatie Certificaat is ze tevens bestuurder bij Stichting Gilat, dat theater verzorgt in kinderziekenhuizen, bestuurslid van MyWheels, adviseur bij Voordegroei.nl en vervult zij het mentorschap bij Rockstart en NLgroeit­.

Geef een reactie