Korting voor Amsterdammers op Amsterdamse producten een stap dichterbij

Goed nieuws! Op initiatief van de VVD gaat het stadsbestuur onderzoek doen naar de invoering van een kaart die korting geeft op initiatieven, winkels of producten die écht Amsterdams zijn, zoals lokaal geproduceerde meubels, kleding of levensmiddelen. Fractievoorzitter Marja Ruigrok reageert tevreden:

“Met de Lokale helden kaart steunen Amsterdammers lokale ondernemers die de stad verrijken en bijdragen aan een divers winkelaanbod.”

Veel bewoners zien dat kleine middenstanders het vaak afleggen tegen grote bedrijven of winkelketens. In hun dagelijks leven proberen zij misschien inkopen te doen bij kleine winkels van lokale ondernemers, maar in praktijk lukt dit niet altijd. Ruigrok: “Deze kortingspas maakt het voordeliger om lokale producten of diensten te gebruiken. Dit maakt de pas een goede stimulans voor een divers winkelaanbod.”

Daarnaast denkt de VVD dat de pas een impuls kan geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Marianne Poot (VVD-woordvoerder Werken): “Door sociale firma’s, die zorgen voor werkgelegenheid bij Amsterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt, te betrekken steunen bewoners ook hun sociale helden in de buurt.”  Lees hier het voorstel van Marianne Poot en mijzelf en de bestuurlijke reactie. Foto Thomas Schlijper.

Geef een reactie