Aanpak straatintimidatie ook tegen anti-homogeweld

De aanpak straatintimidatie wordt ook ingezet bij de aanpak om anti-homogeweld te bestrijden. VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok diende hiertoe een motie in die vandaag unaniem werd aangenomen in de gemeenteraad.

Ruigrok: “Naast anti-homogeweld is intimidatie een serieus probleem waar veel Amsterdamse LHBTI’s mee te maken hebben. Denk aan naroepen en uitschelden. De aanpak straatintimidatie biedt een krachtig middel om zulk gedrag te bestrijden.”

De aanpak straatintimidatie, destijds een initiatiefvoorstel van de VVD en het CDA, richt zich op iedereen die zich geïntimideerd voelt. Ruigrok: “Dit geldt dus ook voor onze LHBTI’s”.

Ruigrok roept het college op de LHBTI-gemeenschap te laten weten dat de aanpak straatintimidatie er ook is om hen te beschermen. “Daarnaast is het goed als gemeentelijke handhavers extra instructies krijgen over de mogelijkheid om de middelen van de aanpak straatintimidatie ook kunnen worden ingezet bij het aanpakken van intimidatie,” aldus Ruigrok.

Op de foto: Lorenzo Borella en Diva Mayday, die op 15 juni inspraken bij de raadscommissie Algemene Zaken over intimidatie waar Amsterdamse LHBTI’s regelmatig mee te maken hebben.

Geef een reactie