Social Enterprise NL

Afgelopen februari deed ik als mentor mee aan het ‘’Meet Your Mentor programma’’ van Social Enterprise NL. Op 16 oktober gaat er weer een nieuw programma van start. Ben je lid van Social Enterprise NL en heb je behoefte aan een zetje in je rug? Schrijf je in!

Sociaal ondernemers lopen op de troepen vooruit. Dit maakt het ondernemen niet altijd even makkelijk. Een innovatief businessmodel en het creëren van impact: het is een rocky road. Of je net een jaar draait en een opschalingsstrategie moet formuleren, of al vijf jaar actief bent en meer sales moet genereren voor een toekomstbestendige onderneming, elke fase van ondernemen brengt verschillende uitdagingen met zich mee.

Social Enterprise NL begrijpt deze uitdagingen en herkent de brilliant failures die ondernemers maken. Zonder failures geen leermomenten en groei. Onze experts in het mentorprogramma herkennen de uitdagingen van groeiende ondernemers en willen graag hun ervaring en kennis beschikbaar stellen om samen met jou een toekomst bestendige onderneming te bouwen.

Het mentorprogramma richt zich op vragen als:

 • Hoe kom ik tot een future proof verdienmodel?
 • Hoe kan ik meer sales te genereren?
 • Hoe bepaal ik de juiste marketingstrategie?
 • Hoe positioneer ik mijn onderneming?
 • Ik wil sneller groeien, hoe?
 • Wie of wat heb ik nodig om te groeien?
 • Hoe manage je groei?
 • We gaan een nieuwe productielijn ontwikkelen, hoe bereid ik me hier op voor?
 • Ik loop tegen grenzen aan, het ondernemerschap vraagt veel van me. Hoe kan ik
  hier het beste mee omgaan?
 • Hoe ga ik om met strategische risico’s als sociale ondernemer?

Wil jij graag gekoppeld worden aan een expert? Meld je dan aan door een mail te sturen naar marijt@social-enterprise.nl. Hieronder lees je meer over de mentoren en de praktische details van het programma.

OVER DE MENTOREN
De mentoren zijn al enige tijd verbonden aan Social Enterprise NL. Zij kennen de realiteit van een social enterprise. Zelf komen zij uit het bedrijfsleven waar zij hoger management/directiefuncties hebben bekleed. Zij zetten graag hun kennis en expertise in om social enterprises te ondersteunen in professionalisering en groei. Lees hier welke mentoren deelnemen aan Meet Your Mentor.

HET PROGRAMMA
Het programma ziet er als volgt uit:

 • 23 februari: deadline voor aanmelding
 • 8 maart: kick-off van het programma. Op basis van jouw vraagstuk en voorkeur matchen we je aan een mentor. Tijdens de kick-off vindt de eerste kennismaking plaats en duiken jullie samen al het vraagstuk in en kom je tot een plan van aanpak. We sluiten af met een borrel.
 • Tussen maart en mei plan jij verschillende gesprekken in met je mentor. Meet Your Mentor beslaat een periode van twee maanden waarin minimaal vijf contactmomenten plaatsvinden, inclusief de kick-off. De mentorgesprekken nemen gemiddeld  1,5 uur in beslag.

 

SPELREGELS
Aan ondernemers vragen we:

 • Commitment aan het programma. Dit betekent dat jij op de kick-off aanwezig kunt zijn, je bereid bent om face to face afspraken te maken, je ook tussen de mentorgesprekken door werkt aan de gemaakte afspraken.
 • Een open houding.
 • Bereidheid om te leren.
 • Dat je een duidelijke advies- of ontwikkelvraag hebt (die je mogelijk voorafgaand aan het traject samen met Social Enterprise NL nog verder aanscherpt).

 

Aan de mentoren vragen we:

 • Commitment aan het programma. Dit betekent dat jij op de genoemde kick-off kunt zijn en je bereid bent om face to face afspraken te maken.
 • Een advies, je bent geen uitvoerder, maar je adviseert de onderneming.
 • Een luisterende en open houding, niet oordelend.

 

MEEDOEN?
Heb jij een concrete uitdaging en wil je graag gekoppeld worden aan een mentor uit het netwerk van Social Enterprise NL? Meld je dan aan door een mail te sturen naar marijt@social-enterprise.nl. Geef bij aanmelding direct aan met welk vraagstuk jij graag aan de slag gaat. Aan de hand van dit vraagstuk gaat Social Enterprise NL met jou in gesprek en bepalen we of dit past in het mentorprogramma.

Meet Your Mentor is uitsluitend voor leden van Social Enterprise NL.

Geef een reactie