Gratis water tappen op station Hoofddorp

Vanaf maandag 25 maart hebben reizigers en inwoners op station Hoofddorp gratis toegang tot drinkwater. Die dag opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in het bijzijn van NS president-directeur Roger van Boxtel en wethouder Marja Ruigrok (Verkeer en Vervoer), het watertappunt op station Hoofddorp.

Er komt ook een watertappunt bij station Nieuw-Vennep. Dit jaar opent NS in totaal 200 watertappunten bij stations, zodat 90% van alle treinreizigers straks toegang heeft tot gratis drinkwater voor onderweg. NS biedt de watertappunten als service aan reizigers en inwoners en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

Mooi dat er een watertappunt komt voor gratis drinkwater. Waterdrinken is gezond en lekker. Dus we zijn blij dat reizigers en inwoners van Haarlemmermeer hier nu ook toegang tot hebben via een watertappunt 

aldus wethouder Marja Ruigrok.

Van links naar rechts: wethouder Marja Ruigrok, Roger van Boxtel, staatssecretaris Stientje van Veldhoven en Joke Cuperus.

Service voor reizigers

In Noord-Holland staan 20 nieuwe NS watertappunten bij de stations Alkmaar, Alkmaar Noord, Bovenkarspel, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoofddorp, Hoogkarspel, Hoorn, Koog aan de Zaan, Krommenie Assendelft, Nieuw-Vennep, Purmerend, Purmerend Overwhere, Santpoort Noord, Santpoort Zuid, Schagen en Zaandam Kogerveld. NS werkt hiervoor samen met drinkwaterbedrijf PWN. De voorbereidingen voor de andere provincies zijn in volle gang. Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim 200 stations watertappunten staan. De watertappunten komen op het voorplein van het station, waar de toegankelijkheid het grootst is.

Geef een reactie