100 dagen

Het is vandaag 100 dagen geleden dat ik aantrad als wethouder in Haarlemmermeer. En dan nog wel met de mooiste portefeuilles: Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer Γ©n Cultuur. Tijd voor reflectie dus. Wat heb ik gezien en waar wil ik heen? 

Wat ik gezien heb is een dynamische gemeente met veel ondernemerszin. Ik noem het bewust geen ondernemerschap omdat ik het ook zie in kernen, wijken en bij individuele bewoners. De zin om van niets iets te maken, de mentaliteit om aan te pakken Γ©n door te pakken! Iedereen vindt dit ook zo normaal dat ik een beetje de trots mis. β€˜β€™Doe maar gewoon’’ is hier het devies, maar ik zou willen zeggen β€˜β€™doe maar groos (dialect voor trots)’’. Wees trots en straal dat ook uit. Hier gebeurt het. Hier wordt niet alleen maar gesproken over circulariteit maar hier wordt ondernomen alsof het nooit anders is geweest. Hier wordt de geschiedenis van het overwinnen van het water verteld alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Hier wordt gebouwd en gezorgd voor bereikbaarheid alsof er nooit anders gedaan is.

Ik ben er van onder de indruk. Ik vind het stoer, meeslepend en het uitdragen waard. En dat ben ik de komende jaren dan ook van plan:

  • Ik wil erfgoed omarmen zonder rem op ontwikkeling;
  • Ik wil evenementen die levendigheid en leefbaarheid onlosmakelijk met elkaar verbinden;
  • Ik vind circulair op bedrijventerreinen helemaal niet bijzonder maar een slim en gezond uitgangspunt;
  • Ik vind veiligheid in het verkeer een voorwaarde en keuzevrijheid voor het vervoermiddel een goed uitgangspunt, al zal ik me extra inzetten voor elektrische auto’s en OV en de fiets;
  • ik ben gek op innovatie en helemaal als het een gezond business model met zich meebrengt;
  • ik houd van resultaten die in samenwerking met de omgeving tot stand komen;
  • Ik blijf op pad gaan om alle onderdelen van de gemeente te ontdekken Γ©n te betrekken.

We zijn op dit moment bezig met het actualiseren van beleid voor winkels, horeca, kantoren & bedrijven en erfgoed. Ik kan niet wachten om samen met de raad, de inwoners en het college de boel te activeren, faciliteren en te motiveren. Maar de echte actie komt toch van bewoners, ondernemers en bezoekers! Op naar de volgende 100 dagen (en die 100 daarna en die 100 daarna en……).

Geef een reactie