Lichtpuntje voor de horeca

We hebben als college besloten de verruiming van de terrassen door te trekken tot oktober volgend jaar, als dat weer mogelijk is. Dit om het verdienvermogen van deze zwaar getroffen sector te optimaliseren. Zo zorgen we letterlijk en figuurlijk voor ruimte.

‘’Een lichtpuntje voor Haarlemmermeerse horecaondernemers en -gasten in moeilijke tijden’’ noemt het Haarlems Dagblad het. Zodra de cafés en restaurants weer open mogen, kunnen zij eventueel weer een ruim en coronaproof terras neerzetten. Dit geldt voor ondernemers en dorpshuizen.


Sinds 1 juni mochten terrashouders in de poldergemeente een ruimer terras neerzetten dan voor de lockdown. Op die manier konden zij buiten gasten ontvangen, terwijl de 1,5 meter afstand kon worden gewaarborgd.

De nieuwe tijdelijke verruiming wordt in juni 2021 geëvalueerd. Mocht het nodig zijn dan worden de regels aangepast. Voordat het college tot dit besluit is gekomen is gesproken met onder meer omwonenden, ondernemers en de stichting Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer. Uit die gesprekken blijkt dat er voldoende draagvlak is voor de verlenging van deze verruiming. “Het is fijn om te merken dat er veel draagvlak is om de terrassen te verruimen, dat biedt voor iedereen meer perspectief.” zegt wethouder Marja Ruigrok in HC Nieuws.

Geef een reactie