De Week van het Verkeer

Deze week is de Week van het Verkeer. Een week waarin op scholen heel veel leuke én nuttige dingen gedaan worden rondom verkeersveiligheid. De week wordt uitgevoerd door Verkeer & Meer en ik mocht op de IJwegschool de aftrap doen!

Kijk hierboven het hele filmpje of alleen het openingsmoment…

Met medewerking van Verkeer en Meer, de Vervoerregio,de IJwegschool en de gemeente Haarlemmermeer.

Deze week start de ‘Week van het Verkeer’ bij basisschool de IJwegschool in Hoofddorp. Wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok opent de verkeersveiligheidsweek in een interactieve video voor alle basisschoolleerlingen.

Wethouder Marja Ruigrok:

“Crisis of niet, verkeersveiligheid staat altijd bovenaan onze lijstjes! Dus kinderen, ouders en scholen, doe allemaal mee met de Week van het Verkeer, dat is niet alleen verstandig maar ook nog eens ontzettend leuk!” 


De interactieve video is het officiële startsein van de Week van het Verkeer en wordt vertoond op alle deelnemende scholen.

In de video is te zien hoe leerlingen quizvragen stellen en uitbeelden die met verkeersveiligheid te maken hebben. Leerkrachten kunnen samen met hun klas deze quiz op het digibord doen. Zo kunnen alle leerlingen, coronaproof, alsnog klaargestoomd worden om zich nu en in de toekomst veilig en zelfstandig in het verkeer te bewegen. Kinderen mogen deze dag kinderen verkleed naar school komen. Bijvoorbeeld als politieagent, zebrapad, klaar-over, autocoureur, pion of stoplicht. Als het maar met het verkeer te maken heeft.

Extra aandacht voor kinderen in het verkeer

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek waarin extra aandacht voor kinderen in het verkeer wordt gevraagd. Scholen ontvangen promotiepakketten. Naast de activiteiten voor leerlingen worden ouders en verkeersdeelnemers aangesproken in een campagne op hun voorbeeldgedrag en hun invloed op het gedrag van kinderen.

Gepubliceerd op: 8 mrt 2021

Geef een reactie