Modderige stappen

Stap voor stap naar meer mogelijkheden. Voor onze gemeente zullen dat modderige stappen zijn….. Ik ben blij dat we, na het Testen voor Toegang, nu ook een Fieldlab hebben in Haarlemmermeer!

Mud Masters is geselecteerd als officieel Fieldlab in samenwerking met de Rijksoverheid! Op 8 mei is het zo ver: eindelijk weer modderhappen en obstacles overwinnen in de gemeente Haarlemmermeer!

Wat is er anders?

Deelnemers doen eerst een gratis coronasneltest. Is die negatief, dan kunnen zij veilig en zonder coronaregels losgaan op het parcours. Speciaal voor dit event komt er één parcours van 7 kilometer, waar Mud Masters van alle niveaus samen uitgedaagd worden. De festivalsfeer, het teamwork en het trotse gevoel bij de finish zijn ‘ouderwets’ lekker! Of misschien nog wel beter dan ooit. Als herinnering aan dit eenmalige event krijgen de Mud Masters een exclusief Mud Masters Fieldlab-shirt en natuurlijk… actiefoto’s!

Mud Masters als Fieldlab-evenement op 8 mei

Mud Masters vindt plaats als Fieldlab-evenement op 8 mei. Afbeelding: Mud Masters

Tickets: Vol = vol!

Scoor snel een ticket! Er is een beperkt aantal tickets. Stel het aanmelden niet uit, want andere Fieldlab-events waren heel snel uitverkocht of zaten vol. 

Marcel Elbertse, voorzitter van de Stuurgroep van het onderzoeksprogramma Fieldlab Evenementen:

Wij zijn heel blij dat we vandaag een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen. Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis met hogere bezoekersaantallen kunnen toetsen. We realiseren ons terdege dat dit een absoluut voorrecht is, zeker met een blik op het huidige epidemiologische beeld, waar versoepelingen voorlopig nog even uitblijven. Deze nieuwe onderzoeken zijn echter essentieel voor de tweede fase van Fieldlab Evenementen.  

Wethouder Marja Ruigrok:

Fantastisch dat Haarlemmermeer meedoet met de Fieldlab van Mudmasters. Ongelofelijk waardevol dat we op deze manier leren om evenementen veilig te kunnen organiseren

Meer details

Meer details over het evenement volgen binnenkort. Wie in de tussentijd vragen heeft, kan terecht op de website van Mud Masters bij de veelgestelde vragen. Een mail sturen naar het serviceteam via service@mudmasters.nl kan ook.  

Artikel in het Parool:

7 kilometer vol hindernissen en vooral veel modder: Mud Masters gaat door

Liefhebbers van Mud Masters kunnen opgelucht ademhalen nu zij volgende maand weer door de modder mogen rennen. Organisator André Skwortsow kan na een jaar langs de zijlijn ook niet wachten. ‘We gaan zorgen voor een topbeleving.’Jesper Roele13 april 2021, 20:32

null Beeld Mud Masters
BEELD MUD MASTERS

Maximaal negenduizend hardlopers mogen zich zaterdag 8 mei verdeeld over verschillende tijdslots melden op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Daar kunnen ze een rondje rennen van 7 kilometer vol hindernissen, obstakels en uiteraard veel modder. Mits zij een negatieve coronatest kunnen overleggen uiteraard.

Zodra de deelnemers op het terrein zijn, zal er in vergelijking met voorgaande edities volgens Skwortsow weinig anders zijn. “Als de lopers eenmaal binnen zijn, mogen ze met elkaar knuffelen en hoeven ze geen afstand te houden. De coronatest voor de start is het enige verschil.” Afstand houden is tijdens het lopen toch al zo goed als onmogelijk, gaat de organisator verder. “De nadruk ligt op teamwork. Iedereen helpt elkaar door het parcours. Afstand houden kan daardoor niet.”

Geen saaie dijk

Voor fanatieke deelnemers zal het misschien wel even schrikken zijn dat er zo snel een nieuwe editie voor de deur staat. Doordat de sportscholen al lange tijd dicht zijn, is het lastig voor renners om topfit aan de start te verschijnen. De organisatie denkt dat dat geen probleem hoeft te zijn, omdat iedereen elkaar mag helpen. “En door de hindernissen is er ook afleiding van de vermoeidheid. Je loopt niet over een saaie dijk,” aldus Skwortsow.

Of alle negenduizend startbewijzen vergeven zullen worden, weet hij nog niet. “We denken dat het een hele mooie vorm is van buitensporten na een lange tijd van binnen zitten. Het is een festival in de modder. Met vrienden, collega’s of alleen een actieve en sportieve bezigheid.”

Waardevol

In Haarlemmermeer voelt Skwortsow veel enthousiasme om het evenement in het tiende jubileumseizoen mogelijk te maken. “De gemeente is heel constructief en heeft er net zoals wij veel zin in. We zijn ze daar dankbaar voor en gaan voor een topbeleving zorgen.”

Wethouder Marja Ruigrok (Evenementen) van Haarlemmermeer vindt het ‘fantastisch’ dat de gemeente het testevenement van Mud Masters mede mogelijk kan maken. “Ongelofelijk waardevol dat we op deze manier leren om evenementen veilig te kunnen organiseren.” Wel zijn de start- en finishlocaties in vergelijking met voorgaande jaren gesloten voor publiek en alleen toegankelijk voor de deelnemers, laat de wethouder weten.

Geef een reactie