Langhout maakt ‘t hard

Vanochtend ging ik met Mark op werkbezoek bij onze buren Gebroeders Langhout Beton. En dat was super! Wat een innovatief bedrijf en vrijwel volledig circulair, twee kleine afvalcontainers, eentje voor papier en eentje voor restafval waren de stille getuigen hiervan. En zelfs het stof wordt hergebruikt. Als dat niet circulair is!. Het bijna 100 jaar oude bedrijf maakt tegels en dan voornamelijk stoeptegels. En daar is altijd vraag naar.

Met een productie van een twee meter breed fietspad van Rijsenhout naar Parijs (en terug – dat is het doel van dit jaar – ) per jaar wordt een enorme productie gedraaid in een vrijwel volledig geautomatiseerde en geïsoleerde fabriek. Enorm indrukwekkend om te zien hoe de grondstoffen (aangeleverd over water) verwerkt worden tot tegels. We kregen een rondleiding van het mengen via het persen tot de opslag. Mooi man! Een sterk staaltje ondernemerszin in een familiebedrijf waar nu generatie vier klaar staat om door te ontwikkelen.

One Response to “ Langhout maakt ‘t hard ”

  1. Albert Hoogendoorn

    A fantastic factory! Leaders in the industry with excellent staff and direction!

Geef een reactie