Reces is geen vakantie ☺️

Toen ik in 2019 als ’’wethouder van buiten’’ begon in Haarlemmermeer, mailde ik alle 39 raadsleden met het verzoek een afspraak te maken op een plek in de gemeente die voor hen bijzonder is. Zo leerde ik de raad én de gemeente kennen! Ik zag prachtige plekken en had boeiende gesprekken (een atoomkelder, prachtige bossen en parken, bruggen, knelpunten, leuke horeca…). In de afgelopen tijd sprak ik ook met veel fractie-assistenten en ik plakte van iedereen een sticker op de kaart van onze gemeente op de plek waar ze mij naar toe hadden genomen. Nu we weer een nieuwe periode begonnen zijn, heb ik de nieuwe raadsleden ook weer aangeschreven. En wat is er leuker dan in je eerste week van het reces meteen een hele set afspraken te maken?

Ik sprak met Jennifer Hup (ChristenUnie/SGP), Demi van der Veldt (D66), Brigitte Antolini (FvD), Kim Denie (PvdA), Kees Klaassen (HAP), Carin Smand (D66) en Asha Mees (VVD). We hadden het over politiek natuurlijk (en dan vooral de aanleiding om betrokken te raken) maar ook over geloof, gezin, ziektes, een ’’blauw hart’’, toezicht houden, passie, je eigen leefomgeving, de woningmarkt, betaalbare woningen, wijkraden, bier (!), kansengelijkheid, studeren, werk, vrienden, socials, familie, jongeren en veeeeel meer. Leuk en nuttig! En ik kreeg een inkijkje in de nieuwe flat, mooi uitzicht over de Toolenburgerplas (van twee verschillende richtingen), een rondleiding over een opgeknapt schoolplein, een kopje koffie in Badhoevedorp en ik mocht ’’een kist clearance geven’’ (veiligheidspin in de linkerhand, duim omhoog van de rechterhand en zwaaien naar de piloot!).

Ik kan dit iedereen aanraden en ik zie in mijn omgeving dat mijn voorbeeld ook goed gevolgd wordt door nieuwe wethouders en nieuwe burgemeesters. Copy paste voor het beste resultaat!

Geef een reactie