Te gast bij Op1 over Verkeersveiligheid

Gisteravond mocht ik aanschuiven bij Op1. Nu de scholen weer bijna beginnen is het extra opletten geblazen voor de diverse weggebruikers. In de eerste weken na de vakantie verdubbelt (!) het aantal ongevallen naar of van school. Eric van der Berg zag onder zijn ogen zijn dochtertje geschept worden door iemand die op z’n mobiel aan het kijken was en door rood reed. Gerard Tertoolen gaf uitleg over de invloed van ons gedrag op het veilig gebruiken van de weg. En ik mocht toelichting geven over hoe we het in Haarlemmermeer aanpakken en welke campagnes we met de Vervoerregio en Veilig Verkeer Nederland uitrollen.

Kijk hier de hele aflevering. Of hieronder losse stukjes.

Ook gaf ik een reactie op het asielbeleid. Ik pleit voor actieve samenwerking tussen landelijke en lokale politiek.

Geef een reactie