De kunst van het verbinden

Op internationale vrouwendag is een verzameling van verhalen verschenen van vrouwen over de kunst van het verbinden. Ik bevind me in goed gezelschap. Zo kom ik verhalen van collega’s tegen die ook actief zijn in de lokale politiek. Lees hier het hele artikel. En hieronder mijn bijdrage over delen, samenwerken en plezier maken!

Marja Ruigrok
Wethouder Haarlemmermeer

“Als je niet kan delen, kan je niet vermenigvuldigen”. Dat is al jaren mijn motto! Zowel in de tijd dat ik een eigen bedrijf had, als de afgelopen jaren in de lokale politiek. In mijn bedrijf koos ik ervoor om elk half jaar van werkplek te wisselen, kennis te delen binnen en buiten het bedrijf, 20% van de winst te delen met het personeel, én aan medewerkersparticipatie te doen.

In de politiek kies ik voor een breed draagvlak, voor samenwerking met de raad, de regio en het college. Er is geen mooier voorstel dan een unaniem aangenomen voorstel. Bij mijn start als wethouder heb ik alle raadsleden een mailtje gestuurd om persoonlijk kennis te maken. Dit gebeurde dan op een plek in de gemeente die voor hen favoriet is. Zo leerde ik niet alleen de raadsleden beter kennen, maar ook de gemeente!

Alleen kan je niks, samen kan je alles, en het mooie is dat dan meestal alle partijen daar beter van worden. Delen van kennis, resultaat en plezier brengt ons verder; met het OV, in de economie en in cultuur.

Website | Linkedin | Facebook | Twitter

Geef een reactie