Dagje Tweede Kamer

Een bezoek aan de Tweede Kamer is altijd leuk en vooral nuttig. Zeker als je het laat organiseren door Milos Labovic van de Vervoerregio. We begonnen de dag met de twee minuten debatten. Ik kende deze vorm nog niet, maar ik vond het wel mooi. Kamerleden geven toelichting op moties (in dit geval over het openbaar vervoer en de fiets), andere kamerleden kunnen kort interrumperen, dan geeft de staatssecretaris haar bevinding op de moties (omarmen, ontraden of aan de Kamer overlaten) en dan is het alweer klaar. Lekker kort en effectief dus.

Samenvatting van een volle en effectieve dag.

Daarna hadden we een korte ontmoeting met de nieuwe woordvoerder van het CDA, Harmen Krul. Hij komt binnenkort op bezoek bij de Metropoolregio Amsterdam om meer informatie in te winnen over de draaischijf die de Zuidasdok is. En het is toch onderweg tussen Den Helder en Den Haag.

In de wandelgangen spraken we Stieneke van der Graaf, die pleit voor het aanraden van de fietshelm. En in die zelfde wandelgangen kwamen we Queeny Rajkowski tegen die altijd aan de slag is met digitalisering.

In de middag hadden we een goed gesprek met Fahid Minhas en enkele experts over de kansen van de Bus Rapid Transit (BRT), die ik graag Trus (tram/bus) of metrobus noem. We moeten inzetten op werk met werk maken en kansen benutten nu we vooral op onderhoud gaan inzetten op korte termijn. Tot slot spraken we Daniel Koerhuis nog even over de aankomende debatten en onderwerpen die nu spelen.

Al met al altijd goed om korte lijnen te hebben in Den Haag en wederzijdse belangen te bespreken!

Geef een reactie