Nu ook waterstof tanken

Wie waterstof wil tanken, kan daarvoor nu onder meer terecht in Hoofddorp. Aan de Changing Lane 10, tussen de Bennebroekerweg en de A4, staat een waterstoftankstation van OG Cleanfuels op het tankstation van DCB Energy, klaar voor gebruik. Een primeur: want het is het eerste totale multi-fuel-station van Nederland.

Je kunt hier alle soorten brandstoffen tanken, dus elektriciteit, gas, waterstof en reguliere, fossiele brandstoffen. Door deze beschikbaarheid wordt het gemakkelijker om te kiezen op welke brandstof je in de toekomst wilt gaan rijden. Zo wordt het vervoer in Haarlemmermeer en omgeving schoner. De opening werd verzorgd door Jeroen Olthof, Pieter Dijckmeester en Joyce van Os de Man. Ik mocht als openingshandeling de auto van Joyce, director Benelux van OG Cleanfuels aftanken.

Noord-Holland werkt aan het bevorderen van de beschikbaarheid en het gebruik van waterstof naast andere brandstoffen. De Provincie ziet het als alternatief naast bijvoorbeeld elektriciteit. Vrachtwagens en bussen kunnen minder goed uit de voeten met e-rijden, terwijl waterstof wel voldoende ‘power’ biedt om deze voertuigen vooruit te krijgen.

Noord-Holland bracht een half jaar geleden zestig partijen bij elkaar die stuk voor stuk willen meewerken aan een dekkend waterstofnetwerk voor beroepsvoertuigen. Aan de Changing Lane in Hoofddorp kunnen overigens zowel vrachtwagens als bussen en personenauto’s hun tank vullen. Een ‘schone’ onderneming!

14 april 2023

Geef een reactie