Oude Raadhuis te huur

Bart Boele – Haarlems Dagblad – In Het Oude Raadhuis is vrijdag 26 mei 2023 een petitie aangeboden aan cultuurwethouder Marja Ruigrok voor behoud van de theaterfunctie van het historische pand.

Ilse Santifort startte de petitie, die bijna vierduizend keer werd ondertekend, en overhandigde ten overstaan van enkele tientallen medestanders de opbrengst aan de wethouder.

Ruigrok nam ze graag in ontvangst. ,,Ik wil ook graag dat de theaterfunctie behouden blijft. We zetten Het Oude Raadhuis komende week in de markt om huurders te interesseren. Ik hoop dat er een kandidaat uitkomt die de theaterzaal wil behouden’’, aldus de wethouder.

Uniek pand te huur voor (cultureel) ondernemer met ondernemerszin en hart voor cultuur & historie

In 2018 was al een kandidaat gevonden, maar toen maakten omwonenden bezwaar tegen met name het terras achter het oude raadhuis. Dat ging door totaan de Raad van State, die oordeelde dat een horecafunctie met terras is toegestaan.

Corona

Toen was de kandidaat-huurder al afgehaakt om in Haarlem een zaak op te zetten. Daarna kwam corona, dus nu waagt de gemeente Haarlemmermeer een nieuwe poging.

Het Oude Raadhuis mag van de gemeenteraad niet worden verkocht, omdat het als eerste raadhuis van Haarlemmermeer een historische betekenis heeft. Als een huurder een restaurant in het pand wil beginnen is een kleine uitbreiding nodig en daar zijn mogelijkheden voor.

Meer informatie en contact: HAP Makelaar

Geef een reactie