Baan zoekt opleiding

De VVD Haarlemmermeer organiseerde voor de vierde keer VVDop1, een professioneel TV-programma met publiek over een actueel thema. Tijdens de lock down was Dilan Yesilgoz onze gast, daarna volgde Mark Harbers over de toekomst van de luchtvaart en daarna bespraken we de stikstof-problematiek met onder andere Esther Rommel. Dit keer bespraken we de onderwijs- en arbeidsmarkt en hoe die nog beter op elkaar aan kunnen sluiten met onder andere Zohair El Yassini. Haarlemmermeer bruist van de goede voorbeelden. Kijk hier voor de hele aflevering met Francien David van Luchtvaart Community Schiphol, Kai Pattipilophy van VNO-NCW, Gideon Eimers van ROC Amsterdam college Airport, Annelies Osinga van Technicampus, Zohair en ik.

De vraag naar werknemers is in het hele land groot, maar in onze regio misschien nog wel het grootst. Tegelijkertijd: Wat kun je doen wanneer je wilt starten op de arbeidsmarkt of vastzit in je huidige werk of werkzoekende bent: hoe vind je de juiste plek voor je toekomst? Haarlemmermeer heeft een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven. Dat komt onder andere door de sterke logistieke positie, maar ook vanwege de beschikbaarheid van veel goed personeel door een aantrekkelijk woonklimaat. De vraag voor de toekomst is of er voldoende mensen blijven voor de banen die er beschikbaar zijn. Dit zowel qua aantal maar ook qua geschiktheid voor de banen van morgen. Baan zoekt opleiding!

Geef een reactie