Een steuntje in de rug voor innovatie

Heb je een bedrijf met een goed idee en kan je wel een duwtje gebruiken? Ben je lang genoeg start-up geweest en wil je de sprong nu wel eens naar scale-up maken? Kijk dan of de Rom InWest iets voor jou is. Steun voor groei van je bedrijf en mogelijke investering. De gemeente Haarlemmermeer is aandeelhouder geworden van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) InWest. ROM InWest werd eind 2021 opgericht om ondernemers in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en Noord-Holland-Noord verder te helpen bij hun businessplannen en investeringen.

Over ROM InWest

Met de oprichting van ROM InWest  hebben nu alle regio’s in Nederland een ontwikkelingsmaatschappij. ROM InWest is opgericht om ondernemingen in Noord-Holland verder te helpen met investeringen, innovatie en doorontwikkeling. Het voornaamste doel ervan is het versterken van de regionale economie en de versnelling van belangrijke transities zoals de energietransitie, voedseltransitie, circulaire en digitale transitie. Vooral ondernemers die een bijdrage leveren aan deze transities staan centraal bij ROM InWest. De ontwikkelingsmaatschappij beheert twee fondsen, het MKB-fonds en het Transitiefonds, waarmee ondernemers gefinancierd kunnen worden.

Vandaag zette wethouder Marja Ruigrok haar handtekening onder een overeenkomst. Wethouder Marja Ruigrok (Economische Zaken):

“Haarlemmermeer streeft naar een economie die klaar is voor de toekomst. Daarom steunen we innovatieve bedrijven die bijdragen aan de verschillende belangrijke transities. Door ons aan te sluiten bij de Rom InWest kunnen innovatieve bedrijven in Haarlemmermeer profiteren van de hulp die wordt geboden op het gebied van investeringen, verdere ontwikkeling en het in de markt zetten van hun ideeën en ontwikkelingen.”

Naast 21 Noord-Hollandse gemeenten zijn ook de provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid (ministerie van Economische Zaken en Klimaat) aandeelhouder van ROM InWest.

Resultaten ROM InWest tot nu toe

In het eerste jaar na de oprichting heeft ROM contact gehad met meer dan 200 regionale ondernemers. ROM begeleidde hen bij het uitwerken van hun propositie  en bij het binnenhalen van investeringen. Zo is een van de winnaars van de SHARE Award ook aangehaakt bij de Rom, Solarix die de gekleurde zonnepanelen op het Pharos gebouw plaatste.

Oproep aan ondernemers

Ben je een ondernemer die is gevestigd in Noord-Holland en actief is in innovatie op het gebied van energie, voedsel, circulair of digitaal? Heb je een financieringsvraag heeft tussen de 0,03 euro  en 5 miljoen euro of zoek je hulp bij een innovatie? Kijk dan op de website van ROM InWest: Homepage – ROM InWest. Hier kunnen ondernemers ook een quickscan doen om te zien of zij in aanmerking komen voor investering.

Janet Nieboer, CEO van Rom InWest

Geef een reactie