Zomertour op de fiets

Gisteren reed ik op de fiets met een groep ondernemers mee langs de Ringvaart. En dat was toch leuk. Al m’n portefeuilles kwamen langs. Economie met de deelnemers en de kennismaking met de nieuwe uitbaters van de Nieuwe Meerpaal in Vijfhuizen, verkeer en vervoer met de fietsstraten, de fietslaadpalen op zonnepanelen en cultuur met het gemaal in Lijnden. Frans Witteman schreef er direct een mooi stukje over. Dank voor het initiatief InfoRegio!

Netwerken op een fietszadel, InfoRegio Zomertour wordt traditie.

Het begon als een sportieve uitdaging, het werd een oergezellige fietstocht en het wordt een jaarlijks terugkerend evenement: de InfoRegio Zomertour. 

Het is 17 april. Aan de Hoofddorpse Oppaallaan is de lancering van het eerste nummer van het zakelijk magazine InfoRegio nieuwe stijl. Aan de uitnodiging van directeur Marco Griekspoor hebben veel van zijn relaties gehoor gegeven. Onder hen Stephan Schenk, ambassadeur van InfoRegio en Tjeerd van der Mark van Trinity Interieur.nl uit Lisse. Als tijdens hun gesprek het woord ‘fietsen’ valt, gaan de ogen van Stephan stralen. Fietsfanaat als hij is maakt hij Tjeerd enthousiast voor een rondje Ringvaart op de fiets. Bij een vers biertje gaat Tjeerd deze uitdaging van ruim 60 kilometer aan. Voor hem is het volkomen nieuw. 

Stephan toont zich een ware ambassadeur en maakt meer mensen warm. En zo gebeurt het dat op zondag 13 augustus een vijftiental ondernemers in gezelschap van wethouder Marja Ruigrok in Rijsenhout op het zadel springen. Met de wind in de rug gaat het richting Oude Meer en Badhoevedorp. Onderweg is het netwerken en genieten van de fraaie omgeving. Bij het gemaal Lynden wijst de wethouder op een van de drie langs de Ringvaart geplaatste oplaadpalen voor elektrische fietsen. 

Ook in Lisserbroek en Buitenkaag staat er een. Tijd voor koffie, een broodje en voor een enkeling een biertje is er in Vijfhuizen waar het gezelschap neerstrijkt op het boven het water gelegen terras van restaurant De Nieuwe Meerpaal. Daar bekent Marja Ruigrok dat ze met ondersteuning fietst. “Elektrisch, maar ook ondersteund door deze groep gezellige mensen. Ik ga als een speer. Voor mij als wethouder die fietsen promoot is het een prachtig initiatief.” Vindt ook Daphe Ligtenberg van Vastgoed Haarlemmermeer. Ze was direct enthousiast. “Ik rijd het rondje Ringdijk vaker. Op deze manier is het helemáál leuk. Wat mij betreft komt er een vervolg.” Ze wordt op haar wenken bediend.

“Het moest dit jaar allemaal snel geregeld worden”, laat Marco Griekspoor weten. “Voor volgend jaar hebben we meer tijd en gaan het dan grootser aanpakken. Het moet een jaarlijks terugkerend fietsfeest worden.”

Geef een reactie