Wat je beloofd hebt, moet je doen

Tijdens het kindervragenuur in juni heb ik toegezegd te komen kijken naar de verkeersveiligheid bij de Montessorischool in Floriande. En wat je beloofd hebt, moet je doen. Vandaag was het zover. Groepen 6, 7 en 8 werden in groepjes verdeeld en mochten de politiebus van binnen en van buiten bekijken, met wijkagent Menno bespreken wat voor onveilige situaties ze tegenkomen op weg naar school en zelf met de lasergun aan de slag om auto’s en vrachtauto’s staande te houden wanneer ze te hard reden! Dat was cool en de bestuurders reageerden ook erg leuk.

Wat was het weer geweldig om de inzet van de politie Haarlemmermeer te zien. Met veel passie en geduld geven ze toelichting op hun werk. Een aantal leerlingen leek een baan bij de politie wel leuk, maar er haakte er direct weer eentje af toen ze te horen kreeg dat de agenten elke dag 18 kilo aan uitrusting met zich meedragen! Ik vond het goed te merken dat de kinderen goed op de hoogte zijn van verkeersveiligheid en dat er toch ook veel op de fiets kwamen! Lees ook meer op Verkeer & Meer.

Geef een reactie