Mozaïektegels op de Nieuwemeerdijk

Nieuwe Meer is een kleurrijke wandelroute voor kinderen rijker. Kinderen uit Badhoevedorp en Nieuwe Meer hebben zelf mozaïektegels gemaakt voor deze wandelroute op de Nieuwemeerdijk. De wandelroute is een initiatief van inwoonster Martine Bieshaar van Club Kleurrijk die reageerde op de oproep van gemeente Haarlemmermeer voor ideeën voor een leuk project voor meer groen en recreatie.

Video van Hanneke Hofstee over de onthulling op de Nieuwemeerdijk

Martine Bieshaar diende het plan in voor de aanleg van een speciale wandelroute voor kinderen op de dijk, bestaande uit zelfgemaakte mozaïektegels. Deze wandelroute is op 13 september geopend door wethouder Marja Ruigrok samen met kinderen uit Badhoevedorp en Nieuwe Meer. De wethouder probeerde gelijk het hinkelspel bij het startpunt uit.

Diamanten

Marja Ruigrok: “Een mozaïek genoemd naar diamanten, wat een goed idee. Je geeft diamanten aan degene die belangrijk voor je is, die je veel geluk en voorspoed toewenst. Onze kinderen zijn onze diamanten. Daar zijn we zuinig op, en daarbij hoort ook veilig buiten spelen. Ik heb gehoord dat er nog meer mooie initiatieven zijn, en daar heeft de gemeente zeker oren naar. Dus laat maar komen, stap voor stap, en soms met een hinkelsprong, zoals hier.”

Speurtocht

De route bestaat uit 90 mozaïektegels met speelelementen en een speurtocht. Aan het begin van de route kunnen kinderen een kaart ophalen, waarop de tegels staan die ze via een speurtocht kunnen terugvinden op de dijk. Bij iedere tegel hoort een eigen verhaal. De route is ruim 2,5 kilometer lang en duurt 30 minuten.

Wethouder Marja Ruigrok opent de wandelroute

Wethouder Marja Ruigrok opent de wandelroute samen met de kinderen.

Lees ook het artikel in HC Nieuws

Geef een reactie