Fietsen voor kinderen

In onze regio kan 25% van de kinderen niet fietsen. Dat is toch niet te geloven? Als je niet kan fietsen, kan je ook niet op de fiets naar school en later naar je studie of je werk. Mede hierom steunt de Vervoerregio het plan van de Gemeente Amstelveen om gratis fietsen aan te bieden aan kinderen uit minima-gezinnen. Samen met de ANWB, ons Tweede Thuis en de Vervoerregio is dit initiatief tot stand gekomen en genomineerd voor het Nationale Fietscongres. Hierbij een filmpje met Marijn van Ballegooijen.

De gemeente Amstelveen, de ANWB, Ons Tweede Thuis en de Vervoerregio Amsterdam stimuleren lokale initiatieven om vervoersarmoede bij kinderen in Amstelveen tegen te gaan. Het doel is om 700 kinderen die leven rondom het sociaal minimum aan een fiets te helpen. Door de mogelijkheid om te fietsen wordt het makkelijker om naar school te kunnen of mee te doen aan sociale of sportactiviteiten. Hiermee creëer je gelijke kansen. Hoe eerder kinderen leren fietsen, hoe beter dit is voor de doelstellingen op het gebied van verkeersveiligheid. De betrokken partijen hopen dat kinderen ook in de toekomst voor dit gezonde en milieuvriendelijke alternatief kiezen. De Tour de Force Initiatiefprijs zal worden ingezet ten behoeve van Ons Tweede Thuis, zodat alle kinderen uiteindelijk een fiets kunnen gebruiken.

Geef een reactie