Het kan altijd gekker

Dat ons initiatiefvoorstel voor vermindering van regels nodig is, blijkt uit het relaas van Flip. Hij geeft een treffend voorbeeld van hoe regelgeving ontzettend suf kan werken en pleit (net als wij) voor meer verantwoordelijkheid bij de Amsterdammer zelf. Lees verder en huiver over hoe een opstap een plantenbak kan worden en weer andersom…. Als jullie nog meer van dit soort voorbeelden voor me hebben, houd ik me aanbevolen.

Onderwerp: oerwoud aan regelgeving

Geachte fractie,

Hoewel ik een fervente SP aanhanger ben, moet ik zeggen dat uw initiatief
om de hoeveelheid overbodige regelgeving aan te pakken (ik las het
Parool) me uit het hart gegrepen is.

Ik wil u daarom  wijzen op werkwijze van de  dienst  BBA , die verhoudingsgewijs erg veel bezwaarprocedures weet te genereren, aangespannen door verbijsterde burgers over de regelgeving en de interpretatie daarvan door de dienst.

Er is mijzelf recent weer iets dergelijks overkomen. Nadat ik meer dan
tweeënhalf  jaar geleden de tweede opstap naar mijn woonschip moest
verwijderen op straffe van een boete van 5000,- euro, en de oplossing
bleek te zitten in deze opstap (50x 30 cm) tot een plantenbak te
verklaren. Want dat mag wel.

Maar het kan nog erger: De dienst nu opnieuw een procedure begonnen,
omdat ze de twee opstappen administratief hebben verwisseld, en het hele
circus kan weer opnieuw beginnen.

Al vaak heb ik gepleit voor een invalshoek waarbij de burgers meer
verantwoording kunnen nemen om (in overleg!)  zorg te dragen voor een
leefbare openbare ruimte.

Daarom is uw initiatief zo geweldig, en wens ik u sterkte met het
verslaan van deze zevenkoppige draak. Ik ben ten alle tijden bereid om
nog veel meer saillante zaken onder uw aandacht te brengen!

Met vriendelijke groet,
Flip Filz

Geef een reactie