Reces is geen vakantie

Reces is geen vakantie Als vers raadslid maak ik alles voor het eerst mee, dus ook een reces. Nou hoorde ik altijd zeggen dat een reces geen vakantie is, maar voorheen dacht ik altijd: ja, ja, dat zal wel. Maar ik zie nu dat je het helemaal zelf in de hand hebt.

Begrijp me niet verkeerd: ik ben een groot voorstander van vakantie, je moet jezelf zo nu en dan resetten om goed te presteren. Maar gelukkig is het zomerreces best lang. Dus was er ruimte voor werkbezoeken aan een groot horeca-ondernemer op de Dam, ondernemers in Zuid-Oost (zowel in de Amsterdamse Poort, Kraaiennest en de plinten van de flats in de K-buurt). Met bewondering heb ik kennis gemaakt met ondernemers die kansen zien en grijpen. Je zou er een TV-programma van kunnen maken: van een jonge Nigeriaanse schoonmaakster tot een multi-ondernemer in producten die ik niet eens van naam ken, laat staan van smaak. Maar ook bewondering voor het doorzettingsvermogen van ondernemers in de afbraak van Kraaiennest. Dertig euro dagomzet is toch wel heel zorgelijk als je 1000 euro huur in de maand hebt en dus ook geen geld voor nieuwe voorraad. Naast de ondernemers zelf spreek ik natuurlijk ook met hun belangenvereningen, zoals de KvK, het ondernemershuis en de Koninklijke Horeca Amsterdam. Altijd goed om niet verleid te worden tot incidentele gevallen, maar altijd het breder nut in het oog te houden. Al met al heb ik een nuttig en aangenaam reces gehad.

Geef een reactie