Elke stem telt!

Wethouder Eric Wiebes (VVD), raadslid Fjodor Molenaar (GroenLinks) en stadsdeelbestuurder Jeanine van Pinxteren (GroenLinks) zijn verkozen tot Politici van het Jaar. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in De Balie.

Voor de door Het Parool, AT5 en De Balie georganiseerde verkiezing had een onafhankelijke jury in drie categorieën genomineerden voorgedragen. Paroollezers, kijkers van AT5 en andere mensen mochten zeggen wie zij het beste raadslid, de beste wethouder en de beste stadsdeelbestuurder vonden. Ruim 3500 mensen brachten een stem uit.


Bij de wethouders won Eric Wiebes het van zijn PvdA-collega Pieter Hilhorst. Wiebes maakte indruk door de voortvarendheid waarmee hij ingewikkelde problemen oppakte, zoals het tekort aan parkeerplaatsen, de slechte luchtkwaliteit en het verouderde ov-netwerk.

Bij de stadsdeelbestuurders was Jeanine van Pinxteren van Centrum de duidelijke winnaar, voor haar PvdA-collega’s Martien Kuitenbrouwer (West) en Thijs Reuten (Oost).

De verkiezing van het beste raadslid was tot op het laatst spannend. Zowel Fjodor Molenaar als zijn VVD-collega Marja Ruigrok had actief campagne voor zichzelf gevoerd. De derde genomineerde was Maureen van der Pligt van de SP. Molenaar versloeg Ruigrok met een verschil van acht stemmen.

De uitzending op AT5 is terug te kijken via: http://www.at5.nl/tv/stadsgesprek
Voor de liefhebbers, op de Facebook site van De Balie zijn ook nog wat foto’s terug te vinden:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677529848929110.1073741852.259613427387423&type=1

Geef een reactie