Maatregelen nodig tegen misleidende mails Prijzenlounge

Onlangs kreeg VVD Amsterdam een mail in haar bezit met als afzender ‘Gemeente amsterdam (sic) ism Prijzenlounge’ waarin een aanbieding voor een gratis rijles werd gedaan. In de mail staat dat de geadresseerde deze mail ontvangt vanwege deelname aan een eerder onderzoek. Marja Ruigrok: “Door te verwijzen naar Gemeente Amsterdam  wekt Prijzenlounge de suggestie dat ze de adressen van de gemeente heeft gekregen of zelfs gekocht. Dit is volstrekt onacceptabel en wij verwachten dan ook ferme actie van het College tegen deze valsheid in geschrifte.”

Prijzenlounge, onderdeel van Profila, is een bedrijf dat gebruik maakt van adressenbestanden om mails met commerciële doeleinden te versturen. De adressen worden volgens de website van Digimomedia, het moederbedrijf van Profila, verzameld door het zogenoemde ‘opt in’ waarbij mensen aan kunnen klikken of zij mail van een bepaalde instantie willen ontvangen. “In het zeer onwaarschijnlijke geval dat Gemeente Amsterdam daadwerkelijk (adres)gegevens heeft uitgewisseld met Prijzenlounge/Profila of andere bedrijven voor commerciële doeleinden moet dit onmiddellijk worden stopgezet”, aldus Ruigrok.

Geef een reactie