Komst topinstituten goed voor Amsterdam

VVD Amsterdam heeft met plezier kennisgenomen van de interesse van de vele instituten en bedrijven die zich in hebben geschreven voor de Amsterdam Metropolitan Solutions. Niet alleen hebben onze eigen universiteiten, UvA en VU, de handen ineengeslagen met internationale partners en bedrijfsleven maar ook indrukwekkende partijen als het MIT en de universiteiten van Tokio en Beijing tonen interesse om in Amsterdam te investeren. Dat is goed nieuws!

De komst van buitenlandse topinstituten is niet alleen goed voor de opbouw van kennis en expertise op het gebied van stedelijke problematiek (wij kunnen deze kennis ook weer vermarkten aan andere steden) maar ook voor de werkgelegenheid. We trekken de ‘’Keien van Wiebes’’ aan zorgen ook voor een veel bredere arbeidsmarkt door de komst van indirecte banen zoals voor leveranciers en ondersteunend personeel. VVD gemeenteraadslid Marja Ruigrok: “Mijn interesse werd vooral gewekt door de inschrijvingen van partijen die zich gericht bezig houden met Health City. Juist in steden is extra aandacht voor gezondheid belangrijk. De VVD ziet in de zorg en gezondheid een groeipotentie voor bedrijfsleven en wetenschap en kijkt dus ook met interesse uit naar de vervolgstappen in de selectie.”

Geef een reactie