Free wifi bestaat niet

Free wifi bestaat niet, maar gezamenlijk wifi wel. Gisteren was ik op een bijeenkomst in de stad en moest ik een wachtwoord opgeven voor het gast-wifinetwerk. Bij navraag bleek dat je dit 24 uur van te voren moest aanvragen (hoe gastvrij is dat?). Maar dat het anders kan, merkte ik vanmorgen op het hoofdkantoor van de Bijenkorf. Bij aankomst werd mij actief een free wifi toegang aangeboden. Zo kan het dus ook! En dat is nou precies het voorstel dat VVD Amsterdam doet in haar plannen voor een impuls voor het MKB.

Maar waar het wifi-voorstel op neerkomt: als het Amsterdamse bedrijfsleven haar wifinetwerken openstelt voor gasten en voorbijgangers, krijgen we een gastvrije wifistad. Veel musea en openbare gebouwen doen het al, maar zou het niet super zijn als alle ondernemers in de stad dit zouden doen. Wat een gastvrijheid in de lucht! Ziggo biedt deze service aan via Ziggo hotspots. Kan UPC dit ook niet activeren?

En ja, hoor! Top: http://nutech.nl/internet/3506675/upc-begint-test-met-wifi-hotspots.html

Geef een reactie