Made in Amsterdam, goed voor lokale economie

VVD Amsterdam wil dat originele Amsterdamse producten worden voorzien van een erkend keurmerk. Stad en product versterken zo elkaars uitstraling en dat levert een positief effect op voor de lokale economie.

VVD gemeenteraadslid Marja Ruigrok: “In Frankrijk en Italië is het gebruikelijk kwaliteitsproducten van een beschermde oorsprongsbenaming te voorzien, denk aan Parmezaanse kaas en Parijse haute couture. De VVD en wil dat er naast Amsterdam Beach, Castle en Flower Strip ook aandacht wordt besteed aan Made in Amsterdam.”

Uitgangspunt voor zo’n keurmerk is dat -naar voorbeeld van de in Italië gehanteerde ‘Indicazione Geografica Protetta’– tenminste één van de fasen van het productieproces in Amsterdam plaats moet hebben gevonden. “Van groot tot klein barst Amsterdam van de authentieke ondernemingen waar prachtige producten worden gemaakt. De VVD is van mening dat zulk vakmanschap een keurmerk verdient, zeker als daarmee de marktpositie van het bedrijf en de stad gestimuleerd wordt”, aldus Ruigrok.

Ook kan een duurzaamheidsvoorwaarde worden overwogen die erop toeziet dat de producent ecologisch en maatschappelijk verantwoord ontwikkelt, door middel van minimale milieubelasting en werkgelegenheid voor arbeidsgehandicapten.

Dit keurmerk is een voorbeeld van meer aandacht vanuit Amsterdam Marketing en Economic Board voor het MKB, zoals beschreven in het initiatief ‘Impuls MKB’. Marja Ruigrok: “Bij dezen roep ik alvast alle ondernemers die een mooi Amsterdams product maken op zich bij ons te melden!”

Artikel in Het Parool van vrijdag 9 augustus 2013.

Parool_MadeinAmsterdamKesbekeBlog

Geef een reactie