Met minister Kamp op bezoek bij iFabrica

Op 16 december bezocht Henk Kamp, Minister van Economische Zaken samen met VVD wethouders  Eric van der Burg en Eric Wiebes en vicefractievoorzitter Marja Ruigrok iFabrica in Amsterdam Noord. Het bezoek stond in het teken van de liberale agenda voor werk in een mooier en veiliger Amsterdam.

De VVD is van mening dat Amsterdam een van de schaarse economische groeimachines in de wereld kan worden waarvan iedereen in de stad profiteert. Met een liberale economische agenda willen we weer welvaart creëren. Dat vraagt onder andere om een klimaat dat ondernemers stimuleert om te ondernemen.

 

Minister Kamp en de Amsterdamse VVD delegatie brachten een bezoek aan iFabrica dat een goed voorbeeld is van hoe op eigentijdse wijze invulling wordt gegeven aan de Amsterdamse (maak)industrie. Recent heeft de Amsterdam Economic Board de maakindustrie als 8e economisch cluster van de Metropoolregio Amsterdam aangewezen. iFabrica, dat zonder subsidie is opgericht,  is een open werkplaats en atelier van 1500m2 waar professionals en amateurs zelfstandig projecten of producten kunnen ontwikkelen en maken.

 

 

De werkplaats is gevestigd in een voormalige fabriekshal van Stork aan de noordelijke IJ-oever. iFabrica biedt volwaardige werkplaatsen voor metaal, hout en textiel die zijn voorzien van CNC-gestuurde machines zoals een houtfrees, plasma- en lasersnijders en 3D printers.

Tijdens het bezoek werden de politici bijgepraat door iFabrica oprichters Maarten Twigt en Johan Schuilenburg en kregen ze een ‘sneak preview’ van iFabrica Mobiel, een verplaatsbare werkplaats die kan worden ingezet om scholieren vanaf jonge leeftijd in aanraking met techniek te brengen.

 

Geef een reactie