Ondernemen in de stad: Apekooi in West

Update: Na verschijning van dit artikel werd het bestemmingsplan aangepast. Als de deelraad de aanpassing goedkeurt, is West een leuk en sportief initiatief rijker!

Ondernemer en sportieveling Peter de Jong wil van de oude PostNL hal aan de Isaac Gogelweg in West een prachtige sporthal maken. Het bestemmingsplan waar het pand onder valt, dwarsboomt de ondernemer. Er rust een bedrijfsbestemming op het pand en die laat geen ruimte voor een sporthal. Alexander IJkelenstam, VVD lijsttrekker in Amsterdam West, ging in gesprek.

Peter de Jong: “Stadsdeel West kan wel een extra sportfaciliteit gebruiken. Ik wil de hal, die al twee jaar te koop staat, geschikt maken voor freerunning. Dit is een moderne sport die erg in trek is, mensen staan ervoor in de rij.” De VVD vindt het onacceptabel dat ondernemers worden tegengehouden om te doen waar zij goed in zijn: ondernemen. Alexander IJkelenstam: “Bestemmingsplannen moeten globaal en flexibel zijn. Dit bestemmingsplan is dat duidelijk niet. Wij gaan ons best doen om een oplossing voor Peter te vinden.”

Het is erg belangrijk dat jongeren voldoende bewegen. Het zijn vooral scholen en verenigingen die ervoor moeten zorgen dat dit ook gebeurt. Scholen en verenigingen worden hiervoor gesubsidieerd en dat maakt de drempel om in de sport te ondernemen hoger. Als er dan ondernemers opstaan om het sportaanbod aan te vullen, dan juicht de VVD dat toe. Het bestemmingsplan waar de oude PostNL hal onder valt ligt binnenkort ter herziening voor in de stadsdeelraad van West. De VVD gaat zijn best doen om de bestemming zo te wijzigen dat de sporthal er kan komen.

IJkelenstam: “Niet alleen de extra sportfaciliteit is welkom, de extra banen die erbij komen kijken zijn dat ook. De VVD zet zich tijdens de komende verkiezingen in voor werk voor iedereen.”

Klik hier voor een filmpje van de Tempest Freerunning Academy (VS) om een indruk te krijgen van freerunning.

Peter de Jong

Geef een reactie