Werkbezoek NDSM

Op 15 november bracht de Noordse VVD top een bezoek aan  ondernemers van de NDSM-werf. Ook waren VVD-fractieleden van de Provinciale Staten Noord-Holland en de Amsterdamse Gemeenteraad aanwezig.

Onderdeel van het programma was een presentatie van het Amsterdam Faralda Kraan Hotel. Dit is een van de vele voorbeelden van creatief ondernemerschap, dat kan slagen in de de NDSMwerf. Als de Kraan straks hotelgasten uit de hele wereld trekt, is dat niet alleen goed voor Amsterdam, maar in het bijzonder ook voor Amsterdam-Noord.

Het succes van deze en andere ondernemingen op de werf, waaronder Fiction Factory, Pllek en Van Keulen, zijn een bron van inspiratie voor de campagne van de VVD-Noord. Op de NDSMwerf voel je dat het kan!

Uitdagingen zijn er nog wel. Per 1 januari wordt er in dit gebied betaald parkeren ingevoerd. De VVD zet zich in de gevolgen voor de ondernemers, bijvoorbeeld via vergunningen, zo klein mogelijk te houden. Een andere maatregel om de horeca-ondernemers te helpen is het verlengen van de vaartijden van het veer NSDM – Houthavens, met een of twee uur op vrijdag- en zaterdagnacht. Als de ondernemers hierin willen investeren spant de VVD zich graag in dit mogelijk te maken.

Aan inspiratie ontbreekt het niet, en de NDSMwerf is een prachtige plek geworden in Noord, voor ondernemers, werknemers, toeristen en vele anderen.

NDSM

Geef een reactie