Soms is 010 net 020 (of andersom)

Gisteren liep ik een dagje mee in Rotterdam om kennis en inspiratie op te doen. En wat bleek? Er waren veel overeenkomsten te vinden en vanzelfsprekend ook wat verschillen.

Na een strakke en korte bespreking over CityMarketing (met input van mijn begeleider bij mijn afstuderen Rik Riezenbos) viel ik van de ene herkenning in de andere. De situatie van wethouder Gehrels en het Stedelijk kwam hier voorbij maar dan net in een andere vorm. Ook betrokken skaters hoorde in het dagschema. Daarna werd een overval besproken in een actualiteitsraad en schoof ik aan bij Dansers die naar een nieuw Danshuis wilden (en dat heet Felix ;). Tot slot mocht ik de opening van een nieuwe lokale zender bijwonen, die net als in 020 een oude constructie in de lokale media verving.

Zoveel overeenkomsten op een dag, dat kan geen toeval zijn. We zouden vaker informatie en ervaring uit moeten wisselen met elkaar!

Tot slot een anekdote van de bode van de burgemeester: “Ik moest jullie burgemeester laatst naar zijn auto begeleiden en in de hal van het stadhuis liepen we tegen de achterkant van een vers bruidspaar aan. Ik vroeg ”willen jullie misschien met de burgemeester van Amsterdam op de foto?” waarop de bruid zich omdraaide en zei ”Ik dacht het niet!”. ”Dat zijn de echte” zei van der Laan”. 😉

raadzaal

JuulhartjeshalBurgerzaaldamesAhmedopening

Geef een reactie