Ondernemen in de stad: Koninklijke aardappel bij King Kumpir

Het lijkt alweer een ‘’leven’’ geleden, maar een paar dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen was ik op bezoek bij Ugur Catbas van King Kumpir in Bos en Lommer. Ugur zit in het bestuur van MKB Amsterdam en had in de krant aangegeven dat er weinig contact met bestuurders in Amsterdam was, tijd voor een bezoek dus!

King Kumpir is een vader-en-zoon-bedrijf. Er zijn drie vestigingen: in Rotterdam, op het Osdorplein en in Bos en Lommer dus. Het is een ‘’vega-concept’’ uit het Midden-Oosten en Turkije. Een heerlijke gevulde aardappel. Het betreft hier een zogenaamde mengformule: een winkel die eten verkoopt. Ugur en zijn vader hoeven geen horecavergunning aan te vragen omdat ze geen alcohol schenken. In West en Rotterdam is deze mengvorm meer dan welkom, maar in het Centrum van Amsterdam is geen plek voor deze formule. De VVD Amsterdam is samen met de VVD Rotterdam van mening dat er juist meer ruimte moet komen voor mengformules: winkels die ook horeca zijn en horeca die zich ook als detailhandel kan gedragen. Retail is in beweging en volgens ons moeten de regels dan ook meebewegen. Ugur kan zich hier helemaal in vinden: ‘’Wij zijn in het centrum op zoek naar een locatie. Je hebt daar wel zaken als Frooz en IJscuypje die in de winter stamppotten aanbieden. Ik zie het verschil met onze formule niet’’.

Verder ervaart Ugur dat de gemeente niet altijd actief meedenkt met de ondernemer: ‘’De goedkeuring voor de belettering op ons pand duurde wel erg lang, we hadden wat miscommunicatie en daardoor konden we niet op de geplande dag open. De ene afdeling zei dat de belettering zoals voorgesteld wel kon, de andere afdeling zei dat het niet kon. Je moet wel duidelijk zijn’’.

Gelukkig hebben we nu een mooi akkoord met de SP en D66 waar we heldere afspraken hebben gemaakt voor een betere dienstverlening aan ondernemers. Bovendien schaffen we ook nog enkele ondernemersbelastingen af!

Heb je nog nooit een Kumpir gegeten? Doe dat dan snel, ik kan het je aanbevelen!

Marja Ruigrok

Heb je vragen over deze rubriek of weet je ondernemers die Marja op de koffie willen ontvangen, laat het Marja dan weten door een mail te sturen naar m.ruigrok@vvdamsterdam.nl

Aardappel

Geef een reactie