VVD wil ook dit jaar wintermarkt in binnenstad

Als het aan de VVD ligt wordt ook dit jaar een wintermarkt in de binnenstad georganiseerd. Stadsdeel Centrum opperde bezwaren bij de aanvraag van een nieuwe vergunning voor de markt. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Bij bezoekers en ondernemers is veel waardering voor de wintermarkt. De organisatoren beloven verdere verbetering van kwaliteit en uitstraling en zijn van plan een groot aantal stage –en leerwerkplekken voor jongeren te creëren. Wat ons betreft kan de wintermarkt gewoon doorgaan.”

De bezwaren van de bestuurscommissie waren naast een negatieve evaluatie van de markt in het verleden met name gebaseerd op de ingebruikname van het fietspad op het Damrak waar vorig jaar een markt werd georganiseerd. ‘Wanneer het Damrak vanwege het fietspad niet meer geschikt is als marktlocatie, wil de VVD dat er gekeken wordt naar wat wél mogelijk is”, aldus Ruigrok.

De VVD heeft samen met D66, PvdO en PvdA een spoeddebat aangevraagd voor de raadsvergadering van 10 september.

Artikelen in Parool en Telegraaf van 4 september 2014

Geef een reactie