Een veilig en gezond uitgaansklimaat

Amsterdam kent een veelzijdig nachtleven met clubs, dance festivals en feesten voor iedere smaak. In de stad kun je elke dag terecht in een van de vele clubs en cafés die de stad rijk is. Of je nu liefhebber bent van elektronische muziek, live muziek, rockbandjes of jazz optredens: in Amsterdam hoef je je in de avonduren geen minuut te vervelen.

Wereldwijd staat het Amsterdamse uitgaansleven bekend als belangrijke speler in de
dance scene en van oudsher heeft Amsterdam een grote aantrekkingskracht op organisatoren van evenementen. Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd in de stad, maar met name in de zomermaanden is het aanbod en de verscheidenheid groot.

De vele evenementen en het bruisende uitgaansleven zijn volgens de fracties van D66 en de VVD een absolute verrijking voor de stad. Beide fracties maken zich echter zorgen over het gebruik van harddrugs in deze scene en de risico’s die daarmee samengaan. Daarnaast zorgt het groeiende aantal alcohol gerelateerde ambulanceritten ervoor dat beide partijen gezamenlijk de discussie willen voeren over hoe de risico’s van harddrugs en overmatig alcoholgebruik beperkt kunnen worden.

D66 en VVD pleiten ervoor om de gezondheid van bezoekers centraal te stellen bij het maken van keuzes met betrekking tot drugs- en alcoholbeleid, in samenwerking met experts uit het veld (denk aan de Nachtburgemeester, organisatoren van danceevents en beveiligers) en hen continu actief te betrekken bij de totstandkoming en uitvoering van dit beleid.

Dance

Geef een reactie