Fors minder ramen sluiten op de Wallen

Coalitie wil fors minder ramen sluiten op de Wallen. De VVD Amsterdam heeft het project 1012 altijd gesteund, maar het sluiten van ramen is daarbij nooit een doel op zich geweest. Het gaat om het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid en daar worden meerdere instrumenten voor ingezet. De aanpak heeft tot nu toe goed gewerkt: spreiding coffeeshops, betere functiemenging, een breder publiek en nieuwe investeerders. Het gebied is meer beheersbaar geworden. Van de 470 ramen zijn er nu 115 gesloten en staan er nog 83 op de lijst om gesloten te worden. De VVD, D66 en de SP hebben de burgemeester gevraagd zo min mogelijk van deze laatste ramen nog te sluiten. Voor ons is daarbij functiemenging belangrijk. Juist de combinatie van nieuwe ondernemers, bewoners en prostitutie maakt de buurt in onze ogen dynamisch en aantrekkelijk.

http://www.at5.nl/artikelen/144818/coalitie-definitief-tegen-verdere-sluiting-ramen-op-de-wallen

 

Geef een reactie