Amsterdam gaat Thalys-helden bedanken

De VVD wil dat de vier mannen die vrijdag in de Thalys van Amsterdam naar Parijs een aanslag voorkwamen, een Amsterdamse onderscheiding krijgen. Op 27 aug kreeg de VVD van de Burgemeester de toezegging dat de helden bedankt gaan worden.

‘Er zaten waarschijnlijk ook tientallen Amsterdammers in de trein die ongedeerd gebleven zijn door de actie van deze mannen’, vertelt Marja Ruigrok, fractievoorzitter van de VVD Amsterdam. Om dat te bewerkstelligen gaat de partij donderdag aan de burgemeester vragen wat er mogelijk is. ‘Onderscheidingen van de stad zijn vaak alleen bestemd voor Amsterdammers, maar dat laat ik graag aan de burgemeester’, zegt Ruigrok.

Mocht de onderscheiding er echt komen dan is het nog maar helemaal de vraag of de Thalyshelden ook naar Amsterdam komen. ‘Dat zou ontzettend leuk zijn, maar we kunnen ze natuurlijk ook doen toekomen.’ Ruigrok vervolgt: ‘We zijn ontzettend blij dat ze dit gedaan hebben, ook voor Amsterdam’.

Drie Amerikanen en Ă©Ă©n Brit overmeesterden vrijdag een man die met een kalasjnikov en een reeks aan andere wapens door de Thalys liep. Hij was kort geleden teruggekeerd uit SyriĂ«. De vier helden werden vandaag ook al geĂ«erd op het Franse ÉlysĂ©e. Uit handen van de Franse president François Hollande kregen ze de hoogste onderscheiding van het land, de LĂ©gion d’Honneur.

http://www.nu.nl/amsterdam/4111979/vvd-wil-amsterdamse-onderscheiding-thalys-helden.html

 

http://www.at5.nl/artikelen/146511/vvd-wil-amsterdamse-onderscheiding-voor-thalyshelden

Thalys

Nu.nl_thalysAT5 Thalys

Geef een reactie