VVD wil uitzondering historisch reclamebord Monte Pelmo

Onlangs kreeg ijswinkel Monte Pelmo te horen dat hun reclamebord dat er al sinds 1965 hangt, niet meer voldoet aan de welstandsregels en vervangen dient te worden. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Monte Pelmo, al generaties lang geliefd bij Amsterdammers jong en oud, is een aanwinst voor de stad. Wat de VVD betreft is in de stad ruimte voor historische reclameborden en wordt voor Monte Pelmo een uitzondering gemaakt.”

Fractievoorzitter VVD Centrum Raphaël van Kraaij: “Wie heeft er nou last van een bord als dat van Monte Pelmo? Niemand! Wij vinden dat het uitgangspunt echt moet zijn dat we deze stad succesvol houden met elkaar. Dat doen we niet door ondernemers en bewoners te pesten. Daar lijkt het nu soms toch op.”

Inmiddels heeft stadsdeel Centrum laten weten dat het bord mag blijven hangen.

Lees hier meer over Monte Pelmo op de site van AT5 en nu.nl.

Geef een reactie