Al 25 jaar ‘’hip’’

Deze week vierden we de feestelijke aftrap van ons jubileumjaar: 25 jaar! Tijd voor ballonnen, bubbels, een banier en banket! Hieronder lees je het eerste blog in een serie: hoe is het allemaal begonnen…

Na het inleveren van mijn scriptie zag ik het ineens voor me tijdens een hobbelige busrit in Indonesië: een eigen bedrijf! En ik bedacht meteen de folder die ik rond wilde sturen: gehuld in ijshockeyshirt en rubberen laarzen zou ik mijn diensten aanbieden.

Maar toen ik terugkwam van mijn reis, kreeg ik een baan aangeboden bij een marketingadviesbureau in Beverwijk. Voor de broodnodige ervaring was dat natuurlijk niet verkeerd.

En na een half jaar dacht ik: ”Dat kan ik ook”. Ik was 25 jaar en had niks te verliezen. Ik had geen naam opgebouwd die ik kon verprutsen en ik had 1.500 gulden per maand nodig om die dingen te blijven doen die ik toen graag deed. Weinig risico dus, dat moest gaan lukken. Ik gaf mezelf anderhalf jaar de tijd om aan mijn bedrijf te bouwen en anders was ik 26 jaar en ging ik op zoek naar mijn tweede baan.

Mijn eerste opdrachtgever

Ik maakte de folder die ik in mijn hoofd had met mijn buurman en mijn man en ging aan de slag vanuit mijn slaapkamer. Honderd folders, vele telefoontjes en ruim dertig afspraken verder was ik aan de slag. Mijn eerste klant was de Kamer van Koophandel Rijnland, ik had me geen betere ”launching customer” kunnen wensen. Mijn eerste aankoop was een fax (ja, lieve lezers, internet bestond nog niet), mijn tweede een autootje en mijn derde een heuse mobiele telefoon (voor 2.700 gulden). Mijn vader, die toen mijn jaarcijfers deed, vond mijn mobiel een zeer onverantwoorde uitgave ;-). Zo’n ijskast met uitschuifbare antenne, super hip!

Uitbreiding

Twee jaar was ik de enige medewerker van toen nog Ruigrok MC (Marktonderzoek & Communicatie) en werkte ik met mijn voormalige medestudenten om te bellen en te interviewen. En toen kwam Sandra (die 15 jaar bleef). Nu zijn we met 23 medewerkers. Van slaapkamer naar Silodam. Zo kan er nog al wat gebeuren in 25 jaar. Ons jubileum laten we dit jaar niet onopgemerkt voorbijgaan! Afgelopen dinsdag hadden we alvast  een feestelijk aftrap met alle Rockies.

Wordt vervolgd….

Al25jaarHip_Groepsfoto

Geef een reactie