Na vragen VVD en D66 zegt Liander verbetering elektriciteitsnet toe

Na aandringen van VVD en D66 heeft netbeheerder Liander toegezegd zich extra in te zetten om het elektriciteitsnet te verbeteren. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Stroom is bijna net zo nodig als zuurstof. Storingen ontwrichten de levens van bewoners en bewoners. Het is daarom goed dat er wordt geïnvesteerd in een update van het netwerk zodat het voldoet aan de eisen van deze tijd.”

Liander start op korte termijn met verbeteringen zoals het vervangen van de kabelverbindingen die storingen bij warm weer veroorzaken en het zoeken naar slimme oplossingen om zwakke plekken in het netwerk te detecteren.

Stroomstoringen hebben vaak financiële schade tot gevolg omdat ondernemers hun bedrijf niet kunnen openen of sluiten en hun klanten kunnen niet kunnen worden geholpen. Daarnaast leidt stroomuitval tot verschillende ongemakken die groter worden naarmate de stroomstoring aanhoudt.

VVD en D66 vragen reeds ruime tijd aandacht voor stroomstoringen in Amsterdam.

Geef een reactie